Koncerti učesnika OT

Učesnici „Operacije trijumf” održaće svoje prve koncerte u „Sava centru” 19. i 20. aprila.

Na koncertu će, između ostalog, premijerno pevati pesme sa prve kompilacije, a nastupiće Đorđe Gogov, Vukašin Brajić, Nikola Sarić, Nikola Paunović, Adnan Babajić, Ana Bebić, Igor Cukrov, Nina Petkov, Sonja Bakić, Aleksandar Belov, Danijel Pavlović, Milica Majstorović, kao i Antonija Besednik.

- Repertoar na koncertu će biti sačinjen od stranih i domaćih hitova, pesama sa „Beovizije", kao i pesama studenata koje će se naći na prvoj kompilaciji. Očekivana kompilacija će izaći do koncerata - ispričala je za „Blic" Marinela Kvapil, portparol kuće „Emotion", naglašavajući da će karte uskoro biti puštene u prodaju.

Rezultati glasanja - finale





Ovde ste mogli pogledati kako su glasali članovi žirija i publika putem SMS-a u finalu "Beovizije 2009". Žiri u finalu činili su: Željko Joksimović, Kornelije Kovač i Biljana Krstić Arsić.

Rezultati glasanja - polufinale







Ovde ste mogli pogledati kako su glasali članovi žirija i publika putem SMS-a u polufinalu "Beovizije 2009". Žiri u polufinalnoj večeri festivala bio je u sledećem sastavu: Jelena Jovičić, Jovan Maljoković i Ivan Ivačković.

"Narodnjak" na Eurosongu u Moskvi!



Iznenađujući rezultat glasanja na festivalu Beovozija! Srbiju će na Eurosongu u Moskvi predstavljati kompozitor i producent Marko Kon i harmonikaš Milan Nikolić sa pesmom "Cipela".

"Cipelu" ćemo slušati na drugoj polufinalnoj večeri Pesme Evrovizije 14. maja u moskovskoj Olimpijskoj areni.

Ishod glasanja u najmanju ruku je iznenađenje, jer su uoči festivala za glavne favorite proglašavani OT Bend i pesma "Superstar" Ognjena Amidžića alijas Oskara i Beauty Queens.

Počele optužbe

Novosadska grupa Zbogom Brus Li prva se oglasila povodom neregularnosti na festivalu Beovizija i smatra da bi bilo najpoštenije da se glasanje u potpunosti ponovi ili da se ceo festival proglasi neregularnim!

Organizacioni odbor festivala u subotu je naknadno među finaliste uvrstio i Anu Nikolić i Ivanu Selakov, pravdajući se tehničkim omaškama prilikom brojanja glasova, tako da je broj kandidata za srpskog predstavnika na Eurosongu sa 10 povećan na 12.

U međuvremenu, Ana Nikolić je odbila izvinjenje i poziv da se pojavi u nedelju u finalu, dok je Ivana Selakov to prihvatila.

Grupa Zbogom Brus Li, koja je učestvovala u polufinalu Beovizije i nije ušla u finale, saopštila je da se "smatra oštećenom zbog priznate greške u brojanju sms glasova, koji nisu ni zvanično objavljeni", kao i zbog "grubog kršenja propizicija najavljenim učešćem 12 kompozicija u finalu umesto propisanih 10".

"Zbog svega toga smatramo da bi bilo najpoštenije da se glasanje u potpunosti ponovi, imena krivaca javno objave i zakonski sankcionišu ili ceo festival proglasi neregularnim, ističe se u saopštenju dostavljenom MONDU.

Grupa je istakla da nije reč o pojedinačnom stavu, već da je u kontaktu sa ostalim učesnicima Beovizije.




Ovogodišnja Beovizija je prevazišla sve dosadašnje. Brojni skandali su se izređali prethodnih dana -nameštanje Aninog debakla muljažom oko SMS glasova, otkrivanje ovih aktivnosti udružene grupe u vrhu same organizacije Beovizije i njihove ostavke generalnom direktoru na dan održavanja večerašnjeg finala, Anin ne dolazak na finale i dodeljivanje nagrade OGAE Srbija (Udruženje Fanova Evrovizije prim. aut.) za najbolju pesmu Bili smo najlepši, Ane Nikolić, koju niko nije preuzeo na sceni. Ipak, svi prethodno pobrojani „gafovi“ nisu nadmašili nameštenu pobedu Marka Kona i Milana Nikolića!

Kako Opera17 nezvanično saznaje za Konovu pobedu se po kuloarima Sava Centra pričalo već u petak, ali niko nije shvatao ozbiljno ove priče, jer je i samo pomišljanje na takav rasplet događaja bio ravan ludilu. Upravo to nam se dogodilo večeras! Ludilo određenog broja ljudi koji su sproveli u delo svoje ambicije i poslali na Evroviziju ovo čudo od pesme, Cipelu da predstavi Srbiju. Ostavljajući po strani muzičko (ne)obrazovanje i talenat ovogodišnjhi pobednika i koncentrišući se samo na poređenje sa ostalim pesmama ovogodišnje Beovizije postavlja se pitanje kako je jedan takav profesionalni žiri, u čijem su sastavu bili – Željko Joksimović, Kornelije Bata Kovač i Biljana Krstić, mogli da donesu ovakvu odluku i da maksimalnih 12 poena daju jednoj takvoj prosečnoj pesmi!
OT bend je imao neverovatnih 28.521 glasova publike i dobio maksimalnih 12 poena, dok se na drugom mestu po glasovima publike našla pesma SupeStar grupe BQ i Oskara u pratnji Đorđa Marjanovića sa 7.696 glasova, odnosno 10 poena. Žiri je pak ovim dvema pesmama dao ukupno 7 poena, odnosno 5 poena OT bendu i 2 poena SuperStaru, onemogućivši time da neka od ovih pesama ugrozi nameštenu pobedu Marka Kona i njegove „Cipele“. U završnom plasmanu Cipela je imala 19 poena, a drugoplasirani su bili OT bend sa 17 poena, a SuperStar je završio na petom mestu sa 12 poena.
Publika je u najmanju ruku podivljla, izviždavši pobednike prilikom preuzimanja statuete Beovizije, tako da je i njima samima bilo neprijatno da ponovo izvedu “pobedničku” pesmu. Ova vest je odjeknula po forumima i facebooku izazivajući šok i nevericu među svima koji su je pročitali. Skandalozna pobeda pevača iz senke, kako su je neki okarakterisali je dovela do brojnih negativnih komentara, terajući ljude da se glasno zapitaju u (ne)regularnost ishoda glasanja.
Da li će skandalozno glasanje žirija biti poništeno i da li će gospodin glavni i odgovorni direktor RTSa, Aleksandar Tijanić lupiti šakom o sto i pobiti sve ove muve koje su se odjednom nakupile na gomili, ostaje nam da vidimo i nadamo se najboljem, jer nada poslednja umire!

SKANDAL PLUS - Bivši menadžer Marije Šerifović, Saša Mirković pojavio se u prostoru iza bine tokom izvođenja pesama i tek što se pozdravio sa nekoliko izvođača, ubrzo su se pojavili službenici obezbeđenja koji su ga zamolili da odmah napusti prostoriju. Iako je mahao sa akreditacijom, Mirković je ipak uz osmeh morao da napusti bekstejdž, a posle njegovog odlaska pojavila se i policija.

„OT bend“, Ana i Oskar favoriti za pobedu

Festival „Beovizija 2009”, na kojem se bira predstavnik Srbije na „Evroviziji”, počinje u subotu u 21 sat u „Sava centru”. Čitaoci „Blica” proteklih dana na našem sajtu glasali su za favorite festivala. Pristiglo je ukupno 8.493 glasa, a najveći favorit čitalaca je „OT bend” koji je osvojio 2.401 glas. Drugi favorit je Oskar koji nastupa sa grupom „Bjuti kvins” i Đorđem Marjanovićem (1.343 glasa), dok je treće mesto zauzela Ana Nikolić (1.140 glasova)

Dobar plasman mogu da očekuju i ostali studenti „Operacije trijumf”. Tako su Danijel Pavlović i Milica Majstorović sa pesmom „H8ER” ušli u sam vrh liste sa 961 glasom, a izdvojila se i Sonja Bakić sa pesmom „Bili smo najlepši”, koja je u našoj anketi osvojila 670 glasova.

Članovi „OT benda” Nikola Sarić Sajko, Nikola Paunović, Vukašin Brajić i Đorđe Gogov, kojima će na festivalu podršku kao ženski vokal pružiti pevačica Katarina Ostojić Kaja, ispričali su nedavno za „Blic” da im je „Evrovizija” san, te da se nadaju da će pesma „Blagoslov za kraj” biti pravi pogodak.
- Ja hoću da idem u Moskvu… Mi hoćemo u Moskvu! Svim srcem ćemo na „Beoviziji” pevati za naše fanove i nadamo se da ćemo predstavljati Srbiju - iskren je Đorđe Gogov, a Vukašin Brajić je zaključio: „Mislim da je bend dobro rešenje jer smo zajedno jači!”
I Ognjen Amidžić ispričao je da njegov alter ego Oskar želi put u Moskvu, te da je verovatno zbog toga oko sebe okupio dobru ekipu - Đorđa Marjanovića i grupu „Bjuti kvins”.


Ko bi trebalo da pobedi na „Beoviziji”?

1. „OT bend” 2.401 glas
2. Oskar i „Bjuti kvins” 1.343 glasa
3. Ana Nikolić 1.140 glasova
4. Danijel i Milica 961 glas
5. Sonja Bakić 570 glasova
6. „Zbogom Brus Li” 563 glasa
7. Tijana Bogićević 182 glasa
8. Lejla Hot 181 glas
9. SevdahBaby i Miki 151 glas
10. „Zemlja gruva” 141 glas
11. Minja Samardžić 138 glasova
12. „Trio Pasaž” i Kaća 124 glasa
13. „Pozitivan haos” 106 glasova
14. Ivana Selakov 90 glasova
15. Andrej Ilić 86 glasova
16. „Etar” 79 glasova
17. Kon i Nikolić 66 glasova
18. Saška Janković 66 glasova
19. Dušan Zrnić 60 glasova
20. Vanja Mijatović 45 glasova
* izvor www.blic.rs * ukupno 8.493 glasa