Ovogodišnja Beovizija je prevazišla sve dosadašnje. Brojni skandali su se izređali prethodnih dana -nameštanje Aninog debakla muljažom oko SMS glasova, otkrivanje ovih aktivnosti udružene grupe u vrhu same organizacije Beovizije i njihove ostavke generalnom direktoru na dan održavanja večerašnjeg finala, Anin ne dolazak na finale i dodeljivanje nagrade OGAE Srbija (Udruženje Fanova Evrovizije prim. aut.) za najbolju pesmu Bili smo najlepši, Ane Nikolić, koju niko nije preuzeo na sceni. Ipak, svi prethodno pobrojani „gafovi“ nisu nadmašili nameštenu pobedu Marka Kona i Milana Nikolića!

Kako Opera17 nezvanično saznaje za Konovu pobedu se po kuloarima Sava Centra pričalo već u petak, ali niko nije shvatao ozbiljno ove priče, jer je i samo pomišljanje na takav rasplet događaja bio ravan ludilu. Upravo to nam se dogodilo večeras! Ludilo određenog broja ljudi koji su sproveli u delo svoje ambicije i poslali na Evroviziju ovo čudo od pesme, Cipelu da predstavi Srbiju. Ostavljajući po strani muzičko (ne)obrazovanje i talenat ovogodišnjhi pobednika i koncentrišući se samo na poređenje sa ostalim pesmama ovogodišnje Beovizije postavlja se pitanje kako je jedan takav profesionalni žiri, u čijem su sastavu bili – Željko Joksimović, Kornelije Bata Kovač i Biljana Krstić, mogli da donesu ovakvu odluku i da maksimalnih 12 poena daju jednoj takvoj prosečnoj pesmi!
OT bend je imao neverovatnih 28.521 glasova publike i dobio maksimalnih 12 poena, dok se na drugom mestu po glasovima publike našla pesma SupeStar grupe BQ i Oskara u pratnji Đorđa Marjanovića sa 7.696 glasova, odnosno 10 poena. Žiri je pak ovim dvema pesmama dao ukupno 7 poena, odnosno 5 poena OT bendu i 2 poena SuperStaru, onemogućivši time da neka od ovih pesama ugrozi nameštenu pobedu Marka Kona i njegove „Cipele“. U završnom plasmanu Cipela je imala 19 poena, a drugoplasirani su bili OT bend sa 17 poena, a SuperStar je završio na petom mestu sa 12 poena.
Publika je u najmanju ruku podivljla, izviždavši pobednike prilikom preuzimanja statuete Beovizije, tako da je i njima samima bilo neprijatno da ponovo izvedu “pobedničku” pesmu. Ova vest je odjeknula po forumima i facebooku izazivajući šok i nevericu među svima koji su je pročitali. Skandalozna pobeda pevača iz senke, kako su je neki okarakterisali je dovela do brojnih negativnih komentara, terajući ljude da se glasno zapitaju u (ne)regularnost ishoda glasanja.
Da li će skandalozno glasanje žirija biti poništeno i da li će gospodin glavni i odgovorni direktor RTSa, Aleksandar Tijanić lupiti šakom o sto i pobiti sve ove muve koje su se odjednom nakupile na gomili, ostaje nam da vidimo i nadamo se najboljem, jer nada poslednja umire!

SKANDAL PLUS - Bivši menadžer Marije Šerifović, Saša Mirković pojavio se u prostoru iza bine tokom izvođenja pesama i tek što se pozdravio sa nekoliko izvođača, ubrzo su se pojavili službenici obezbeđenja koji su ga zamolili da odmah napusti prostoriju. Iako je mahao sa akreditacijom, Mirković je ipak uz osmeh morao da napusti bekstejdž, a posle njegovog odlaska pojavila se i policija.

Нема коментара:

Постави коментар