Počele optužbe

Novosadska grupa Zbogom Brus Li prva se oglasila povodom neregularnosti na festivalu Beovizija i smatra da bi bilo najpoštenije da se glasanje u potpunosti ponovi ili da se ceo festival proglasi neregularnim!

Organizacioni odbor festivala u subotu je naknadno među finaliste uvrstio i Anu Nikolić i Ivanu Selakov, pravdajući se tehničkim omaškama prilikom brojanja glasova, tako da je broj kandidata za srpskog predstavnika na Eurosongu sa 10 povećan na 12.

U međuvremenu, Ana Nikolić je odbila izvinjenje i poziv da se pojavi u nedelju u finalu, dok je Ivana Selakov to prihvatila.

Grupa Zbogom Brus Li, koja je učestvovala u polufinalu Beovizije i nije ušla u finale, saopštila je da se "smatra oštećenom zbog priznate greške u brojanju sms glasova, koji nisu ni zvanično objavljeni", kao i zbog "grubog kršenja propizicija najavljenim učešćem 12 kompozicija u finalu umesto propisanih 10".

"Zbog svega toga smatramo da bi bilo najpoštenije da se glasanje u potpunosti ponovi, imena krivaca javno objave i zakonski sankcionišu ili ceo festival proglasi neregularnim, ističe se u saopštenju dostavljenom MONDU.

Grupa je istakla da nije reč o pojedinačnom stavu, već da je u kontaktu sa ostalim učesnicima Beovizije.

Нема коментара:

Постави коментар