Biografija



Vukašin Brajić je rođen 9. februara 1984. godine u Sanskom Mostu, u Bosni i Hercegovini, kao najstarije od troje djece Sime i Dušanke. Ima mlađeg brata Nenada i mlađu sestru Nevenu.
Interes za muziku pokazao je još u ranom djetinjstvu kada je od roditelja u trećem razredu zatražio da ga upišu u muzičku školu, što u teškom ratnom vremenu nije bilo moguće. Upravo zbog rata, Vukašinova porodica se 1995. godine preselila iz Bosne i Hercegovine u Srbiju u mjesto Mali Požarevac u Sopotu, gdje su bili godinu dana, da bi se nakon toga preselili u Čačak, gdje porodica Brajić i danas živi. U Čačku je Vukašin dovršio osnovnoškolsko obrazovanje i završio gimnaziju. Za Čačak su vezani i njegovi muzički počeci. Iako mu roditelji nisu mogli priuštiti muzičko obrazovanje, Vukašin se sam trudio učeći iz knjiga i sa interneta te je odlično svladao sviranje klavijatura i gitare, koju je sa nepunih 15 godina dobio na poklon od ujaka, i rekao porodici: "Jednog dana sve vas će ova muzika da hrani." Također je pjevao u horu, plesao u plesnom klubu "Luna", te je bio član Dramskog kluba književne omladine. Tako je stekao prva iskustva u javnim nastupima i na takmičenjima.
Sa 19 godina odlazi iz Čačka u Negotin gdje je upisao Učiteljski fakultet jer mu je on pružao ono što voli - scenski pokret, muziku i pjevanje. Vukašin je zavolio rad s djecom i govorio je kako su učenici njegova publika, a učionica scena. Od diplome ga danas dijeli još samo diplomski rad koji je odgodio zbog početka muzičke karijere. U Negotinu mu je cimer bio gitarist jednog benda od kojega je Vukašin naučio mnogo i znatno usavršio sviranje gitare.

Нема коментара:

Постави коментар